Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σχετικά με το Guru CMS εν συγκρίση με άλλα γνωστό CMS καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες.

Το αρχικό κόστος των 99€ είναι αυτό που θα χρειαστεί να πληρώνετε κάθε έτος. Πέραν αυτού αν δεν έχετε είδη πακέτο φιλοξενίας (web hosting) θα χρειστεί να προμηθευτείτε ένα. Αυτό μπορείτε είτε να το αγοράσετε από εμάς (κόστος από 50€/έτος ανάλογα το μέγεθος της ιστοσελίδας) ή από οποιαδήποτε άλλη εταιρία του χώρου. Τα δικά μας πακέτα φιλοξενίας είναι βασισμένα σε cloud αρχιτεκτονική για 100% διαθεσιμότητα. Τέλος θα χρειαστείτε και ένα όνομα χώρου (domain name) πχ gurucms.gr κτλ Αυτά ανάλογα την επέκταση (.gr, .com κτλ) ξεκινούν από 10€ ετησίως.
Τα themes ή templates για όσους δεν γνωρίζουν αφορούν το εμφανησιακό κομμάτι της ιστοσελίδας. Στα CMS ανοικτού κώδικα κυρίως όπως το Wordpress, Drupal, Joomla κτλ υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμα όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε με μερικά κλικ. Αυτό όμως που δεν σας λένε είναι ότι για να το κάνετε customize (παραμετροποιήσετε) θα χρειαστείτε αν όχι γνώσεις τεχνικές, ατελείωτες ώρες. Η διαδικασία στο Guru CMS είναι απλή. Επιλέγετε οποιοδήποτε HTML theme/template θέλετε, από οποιαδήποτε πηγή πχ themeforest.bet, templatemonster.com κτλ και σας το μετατρέπουμε εμείς για να παίζει όπως το βλέπετε στο Guru CMS.
Φυσικά εφόσον έχουμε πρόσβαση στην βάση σας για την μεταφορά & μετατροπή των δεδομένων. Η διαδικασία είναι δωρεάν εφόσον υπάρχει μικρός όγκος δεδομένων και το όποιο σύστημα χρησιμοποιείται παρέχει την δυνατότητα εξωγωγής των δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κάνουμε μια εκτίμηση του κόστους.
Με την εγκατάσταση του Guru CMS θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σας ενδιαφέρει από τα είδη υλοποιημένα που βρίσκονται στην κατηγορία Templates. Πέραν αυτών οποιοδήποτε σας ενδιαφέρει από τους συνδέσμους Themes 1 & Themes 2 μπορεί να ενσοματωθεί στο δικό μας CMS. Φυσικά μπορούμε να σας φτιάξουμε κάποιο από την αρχή ή να μας στείλετε το δικό σας σχεδιαστικό.
Για την πολυγλωσσική υποστήριξη χρησιμοποιούμε την Gettext. Η Gettext βρίσκεται σαν module της PHP με αποτέλεσμα να είναι προεγκατεστημένη σχεδόν στο σύνολο των πακέτων φιλοξενίας. Για να μεταφράσετε όλα τα λεκτικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα χρησιμοποιείται το πρόγραμμα Poedit (δωρεάν). Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Απλά ανοίγετε το αρχείο μεταφράσεων το οποίο βρίσκεται στον φάκελο includes/locales/lang_name/LC_MESSAGES/messages.po (αντικαθιστάτε το lang_name με την γλώσσα που θέλετε να μεταφράσετε) και ξεκινάτε απευθείας την μετάφραση. Ο Poeditor θα σας εμφανίσει 2 κουτιά. Στο 1ο θα είναι τα αρχικά λεκτικά και στο 2ο όπου θα είναι κενό κάνετε την μετάφραση. Μόλις τελειώσετε σώζετε το αρχείο, το ανεβάζετε στον σέρβερ σας και είστε έτοιμοι! Αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για να μπορούν με ευκολία να σας μεταφράσουν όλα τα λεκτικά άτομα που δεν χρειάζεται να έχουν τεχνικές γνώσεις.
Σχεδόν τα πάντα, αρκετά γρηγορότερα και με πλήρη υποστήριξη για συμβατότητα με το πακέτο φιλοξενίας σας. Το Wordpress για παράδειγμα στον πυρήνα του δεν έχει υποστήριξη για πολυγλωσσικές ιστοσελίδες και χρειάζεται 3ο plugin για να επιτευχθεί όπου μόνο το κόστος αυτού ετησίως (για αναβαθμίσεις) ξεπεράνα την τιμή του δικού μας CMS ενώ δεν παρέχει την ίδια ευελιξία. Το Guru CMS έχει φτιαχτεί με γνώμονα την ευκολία στη χρήση, την ταχύτητα και την βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης.
Φυσικά, αντί να κατεβάζετε plugins όπως άλλα CMS και να διαβάζετε πως μπορείτε να τα ρυθμίσετε εδώ όλα είναι απλά... Στον πυρήνα του Guru CMS υπάρχει εγκατεστημένη η PHPMailer όπου σε συνδυασμό με το Google ReCaptha όχι μόνο μπορείτε να στείλετε emails αλλά έχετε και κορυφαία προστασία για τα σπάμ (ανεπιθύμητα emails) απευθείας από την Google σε οποιαδήποτε φόρμα χρησιμοποιείται.
Για το αρχικό στήσιμο μέχρι να αρχίσετε να περνάτε τα άρθρα δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά, κυριολεκτικά! Απλά μέσα από το μενού διαχείρισης ενεργοποιείται τις γλώσσες που θέλετε, κατόπιν προσθέτετε κατηγορίες και είστε έτοιμοι για τα άρθα σας, τόσο απλά!
Το Guru CMS δουλεύει από την PHP 5.6 έως και την 7.4 όπου είναι η πιο πρόσφατη με βάση την συγγραφή αυτού του άρθρου. Ενημερώνουμε συνεχώς τον κώδικα ώστε να υπάρχει συμβατότητα με τις τελευταίες εκδόσεις. Πέραν της PHP θα χρειαστείτε μια έκδοση της MysqL ή Maria DB, όσο νεότερη τόσο καλύτερα καθώς και τον Apache Web Server. Δεν υπάρχει περιορισμός στην έκδοση της μιας και ο κωδικάς μας είναι έτσι γραμμένος ώστε να δουλεύει σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις. Πέραν των παραπάνω θα πρέπει να τρέχει ιδανικά σε περιβάλλον Linux. Είναι εφικτό και σε Windows Server αλλά θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε φιλοξενία βασισμένη σε Linux επικοινωνήστε μαζί μας. Η PHP θα πρέπει να έχει εγκατεστημένα τα modules Mbstring, Gettext, Ioncube, IMAP, GD
Επιλέξτε από το μενού την κατηγορία "Τεκμηρίωση". Σε αυτήν θα προσθέσουμε σταδιακά αρκετά βίντεο που δείχνουν όλες τις δυνατότητες του Guru CMS. Από την κατασκευή πολυγλωσσικών ιστοσελίδων μέχρι αλλαγές και παραμετροποιήσεις στο theme όλα με απλά βήματα.

Έχετε κάποια ερώτηση;

Εποικινωνήστε μαζί μας