Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Γενικές αρχές χρήσης templates


Στην ενότητα αυτή θα περιγραφεί πώς μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη του site σας, υποθέτοντας έχετε ένα έτοιμο template το οποίο σας έχει δοθεί από τον σχεδιαστής ιστοσελίδων /προγραμματιστή σας.
Παρακαλούμε επιλέξτε την επιλογή «Templates» από το κύριο μενού διαχείρισης

Εξ ορισμού υπάρχει ένα θέμα το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (portalblue). Για να προσαρμόσετε το θέμα, μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε, να διαγράψετε τα templates με βάση τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε οτι απαιτούνται write permissions για να είστε σε θέση να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε το template μέσω του browser σας. Εάν ο διακομιστής σας λειτουργεί υπό suPHP τότε δεν είναι απαιτούμενες οι αλλαγές. Αν όχι,chmod 707 ή 777, depending the server structure, ολόκληρο το φάκελο του θέματος σας.

Προσθήκη template

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργηθεί ένα θέμα με βάση το προσωπικό στυλ και τις απαιτήσεις σας. Οι σχετικοί φάκελοι πρέπει να είναι κάτω από τους φακέλους 'Templates->themes' στην δομή των αρχείων σας.
Μετά από αυτό, προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε απλά πρέπει να δημιουργήσετε ένα template με το ίδιο όνομα με το όνομα του φακέλου σας.
Έτσι, για παράδειγμα, αν σας δομή είναι η ακόλουθη:

Templates
themes
portalblue


Ορισμός ως προεπιλογή

Λέγοντας "Ορισμός ως προεπιλογή" εννοούμε ότι η ιστοσελίδα μας πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτό το θέμα ως προεπιλεγμένο.
Στην περίπτωσή μας τη συγκεκριμένη στιγμή το προεπιλεγμένο θέμα είναι το «portalblue». Αν θέλουμε να το αλλάξουμε και να επιλέξουμε το «portalred», για παράδειγμα ως προεπιλεγμένο, τότε απλά κάνουμε κλικ στο "Ορισμός ως προεπιλογή".
Αυτόματα, η διάταξη του site σας θα αλλάξει ανάλογα με το θέμα που επιλέξατε.

Διαγραφή template
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλο ένα template theme τότε μπορείτε να το διαγράψετε πατώντας στο σύνδεσμο "Διαγραφή template".
Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν μπορείτε να διαγράψετε ένα θέμα που βρίσκεται σε χρήση. Χρειάζεται πρώτα να διαλέξετε ένα άλλο ως προεπιλογή και στη συνέχεια να εκτελέσετε τις μετατροπές σας.

Επεξεργασία template

Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ένα υπάρχον template κάντε κλικ στο "Επεξεργασία template". Μετά από αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια λίστα με τα αρχεία που περιέχονται στο template theme.Tα αρχεία που μπορείτε να επεξεργαστείτε είναι αυτά με τις επεκτάσεις. tpl και. css. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με τις αλλαγές που πραγματοποιείτε σε αυτά τα αρχεία γιατί αφορούν τη μορφή των κύριων σελίδων σας, η οποία πρόκειται να αλλάξει αυτόματα


Μπορείτε να επεξεργαστείτε το καθένα κάνοντας κλικ στο όνομα αρχείου:

Μπορείτε να αλλάξετε το layout του αρχείου με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
Όταν πατήσετε το κουμπί "Επεξεργασία" οι αλλαγές σας θα αποθηκευτούν. Περιηγηθείτε στο web site σας για να δείτε τις αλλαγές αμέσως.

Προφανώς, μπορείτε να τροποποιήσετε / δημιουργήσετε ένα template εκτος σύνδεσης και απλά να το ανεβάσετε τα . TPL αρχεία στο ήδη υπάρχον ή σε ένα νέο.

Development license
Εάν χρειάζεστε μια άδεια ανάπτυξης επικοινωνήστε μαζί μας στο support at guru-host.eu.
Δεν υπάρχει κόστος για τις τοπικές άδειες.
Δημοσιεύτηκε στις: 16/03/2011