Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Αναλυτικά για τα templates


Πριν ξεκινήσετε την διαμόρφωση και τροποποίηση του ιστότοπου σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το που βρίσκονται τα δεδομένα σας. Δύο είναι οι κύριοι φάκελοι που κάνει χρήση το  Guru CMS σύστημα .

Ο πρώτος έχει ήδη αναφερθεί στη σελίδα εισαγωγής και αυτός είναι ο templates_c φάκελος. Ο εν λόγω φάκελος απαιτείται στην Smarty για κάνει compile στα templates. Πρέπει να έχει την  άδεια 777 ή την 755 εάν χρησιμοποιείτε την PHP με SuPHP module εγκαταστημένο και ρυθμισμένο.

 Templates_c
Συνιστάται ιδιαίτερα να τοποθετήσετε τον templates_c φάκελο έξω από το public_html folder, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ζήτημα ασφάλειας με 777 άδειες.
Μόλις μετακινήσετε το φάκελο μην ξεχάσετε να ανοίξετε τα includes/ settings.php και να ενημερώσετε την καινούργια τιμή της μεταβλητής templates_c.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας, όπου ο δημόσιος φάκελος σας είναι το / home / username / public_html. Ο αναφερόμενος φάκελος θα πρέπει να μεταφερθεί στο / home / username καθώς επίσης και να έχει τα απαραίτητα δικαιώματα.
Παρακάτω ακολουθούν οι δύο εντολές που θα χρησιμοποιήσετε:

 SuPHP
Το suPHP είναι ένα εργαλείο για την εκτέλεση PHP scripts με τα δικαιώματα των κατόχων τους. Αποτελείται από ένα Apache module (mod_suphp) και ένα δυαδικό setuid root (suphp) που καλείται από τη μονάδα Apache να αλλάξει το uid της διαδικασίας εκτέλεσης του διερμηνέα PHP.
Με το να έχετε το suPHP ενεργοποιημένο, χρειάζεται  να θέσετε δικαιώματα χρήστη 755 σε κάθε φάκελο και 644 σε κάθε αρχείο δίνοντας σας έτσι μεγάλη ευελιξία σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια.

Όλα τα πρότυπα είναι κάτω από templates / themes / και αυτό είναι το μέρος όπου ένα νέο template πρέπει να τοποθετηθεί. Στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε το template portalblue που είναι το προεπιλεγμένο template του Guru CMS. Τα ακόλουθα αρχεία και φάκελοι υπάρχουν κάτω από ένα τυπικό template έχοντας εγκατεστημένα όλα τα modules.

announcements.tpl
announcements_all.tpl
article.tpl
authorsArticle.tpl
comments (folder)
contactUs.tpl
content.tpl
css (folder)
footer.tpl
header.tpl
images (folder)
indexFooter.tpl
indexHeader.tpl latest.tpl
latestTitlesCatSub.tpl
menu.tpl
newsletters (folder)
rss (folder)
search.tpl
sitemap.tpl
staticArticles.tpl
userAuth (folder)
view-gallery.tpl

 Extra Φάκελοι
Οι φάκελοι που ονομάζονται σχόλια, RSS, newsletter, creditSystem και το φόρουμ είναι όλοι διαθέσιμοι μόνο όταν έχετε αγοράσει κάποια ή όλα αυτά τα modules. Τα εν λόγω modules κοστίζουν επιπλέον και είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος.

Για να εγκαταστήσετε ένα νέο template μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το portalblue template στον ίδιο φάκελο με διαφορετικό όνομα. Στο Linux μπορείτε να το κάνετε αυτό από ένα τερματικό, πληκτρολογώντας cp-a portalblue newTemplate όπου newTemplate είναι το όνομα του καινούργιου σας template. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο μενού διαχείρισης, κάντε κλικ στο Templates και Προσθήκη νέου template. Πληκτρολογήστε το ίδιο όνομα όπως κάνατε προηγουμένως (newTemplate) και πατήστε Καταχώρηση. Αυτό ήταν. Το νέο template έχει δημιουργηθεί. Μπορείτε να το τροποποιήσετε κατευθείαν. Μπορείτε να το κάνετε μέσω FTP ή απευθείας μέσω ενος web interface. Απλά επιλέξτε 'Επεξεργασία template' και θα μπορείτε να επεξεργαστείτε κάθε αρχείο του template ξεχωριστά.
Αυτό συνιστάται αν θέλετε να κάνετε μικρές αλλαγές καθώς οποιαδήποτε αλλαγή θα επηρεάσει την αρχική ιστοσελίδα εκτός και αν αυτό δεν σας ενδιαφέρει. Μια εναλλακτική λύση είναι να ρυθμίσετε το δικτυακό τόπο σε κατάσταση εκτός σύνδεσης και μόλις τελειώσετε το εναλλάσετε πίσω σε οnline mode.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργήσετε ή να μορφοποιήσετε το ήδη υπάρχων template σας, είναι να κάνετε τις αλλαγές τοπικά στον υπολογιστή / διακομιστή σας και στη συνέχεια να το ανεβάσετε. Αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία καθώς θα διαπιστώσετε τοπικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και αν όχι, ότι όλα είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες σας και την αισθητική σας.

Δημοσιεύτηκε στις: 23/03/2011