Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Φωτογραφική Συλλογή


H Φωτογραφική Συλλογή είναι υπό ανάπτυξη και κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα θα προστεθεί σελιδοποίηση στα λευκώματα / εικόνες.

Το url της gallery μπορεί να βρεθεί στο http://yourdomain/gallery/view-gallery.php

Προσθήκη και τροποποίηση εικόνων / άλμπουμ κλπ. γίνεται μέσω του μενού διαχείρησης, στο σύνδεσμο την gallery όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ρυθμίσεις Gallery
Υπάρχει ένας σύνδεσμος που ονομάζεται Ρυθμίσεις gallery στην κορυφή της Gallery, όταν κάνετε κλικ στο Gallery από το μενού διαχείρισης. Αυτό είναι υπό ανάπτυξη και δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με την gallery. Όταν θα είναι έτοιμο θα παρέχει διάφορες ρυθμίσεις, όπως σελιδοποιήση και μερικές άλλες ρυθμίσεις.

Η δομή της gallery περιλαμβάνει:

----> Κατηγοριές Gallery
-------->Αλμπουμ Gallery

Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι:
----> Europe (category)
--------> Greece (album1)
--------> Germany (album2)
--------> France (album3)
--------> United Kingdom (album4) etc

Η γκαλερί εξ ορισμού λειτουργεί σε λειτουργία προβολής διαφανειών. Κάθε 7 δευτερόλεπτα αλλάζει τη φωτογραφία αυτόματα στην επόμενη. Εάν μετακινήσετε τον κέρσορα του ποντικιού σας πάνω στην εικόνα θα δείτε ένα προηγούμενο και επόμενο κουμπί, μαζί με το κουμπί κλεισίματος.

Οδηγίες βήμα προς βήμα πώς να προσθέσετε μια νέα γκαλερί

Βήμα 1
Δημιουργήστε κατηγορίες πχ. Ευρώπη όπως το παράδειγμά μας παραπάνω. Κάντε κλικ στις Κατηγορίες gallery και στη συνέχεια προσθέστε κατηγορία. Μπορείτε να συνεχίσετε την προσθήκη κατηγοριών χωρίς το κλείσιμο τoυ pop up (AJAX) παράθυρου με σκοπό να κερδίσετε χρόνο με το άνοιγμα / κλείσιμο του ίδιου παράθυρου.

Βήμα 2
Πηγαίνετε πίσω στην αρχική της gallery και κάντε κλικ στο Gallery Albums ----> Προσθήκη άλμπουμ. Προσθέστε όσα άλμπουμ θέλετε. Στο παράδειγμά μας ανωτέρω είναι Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Βήμα 3
Κάντε κλικ στο Gallery Albums ---- Προβολή Album και κάντε κλικ στο προσθήκη εικόνων στο αντίστοιχο άλμπουμ. Μια νέα σελίδα θα φορτώσει με τη δυνατότητα να ανεβάσετε πολλές φωτογραφίες ταυτοχρόνως. Thubmnails δημιουργούνται αυτόματα από τη gallery. Ωστόσο, οι αρχικές εικόνες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5MB σε μέγεθος, καθώς υπάρχει ένα όριο για να αποτρέψει το φόρτωμα τεράστιων αρχείων.
Ανάλογα με το θέμα σας θα ήταν καλύτερα να συμπιέσετε τις εικόνες πριν από την αποστολή τους στην gallery σε μια καλή ανάλυση όπως 1024x768 pixels.

Βήμα 4
Μετά την προσθήκη των εικόνων στο άλμπουμ πηγαίνετε στο Κατηγορίες Gallery και επιλέξετε την φωτογραφία που θέλετε να εμφανίζετε δίπλα στο όνομα της κατηγορίας. Επιλέξτε οποιαδήποτε εικόνα από το αναδυόμενο παράθυρο και κάντε κλικ στο Υποβολή. Η ίδια λογική ισχύει και για τα άλμπουμ. Πηγαίνετε στο Gallery Albums -> Προβολή άλμπουμ  -> Προβολή εικόνων και να επιλέξετε οποιαδήποτε εικόνα επιθυμείτε να εμφανίζεται ως προεπιλογή, όταν τα άλμπουμ εμφανίζονται.

Για να δείτε πώς φαίνεται η gallery σας μετά την προσθήκη κατηγοριών / άλμπουμ και φωτογραφιών πηγαίνετε στο http://www.yourdomain.com/gallery/view-gallery.php

Μέγεθος εικόνας
Δοκιμάστε να μην φορτώνετε εικόνες μεγαλύτερες από 1024x768 pixels, προκειμένου να διατηρηθεί η συμβατότητα με τις αναλύσεις των περισσοτέρων οθονών και να κρατηθεί μικρό το μέγεθος της gallery.
Πηγαίνετε στο Gallery Albums -> Προβολή album -> Προσθήκη εικόνων
Εκεί επιλέγετε browse και πατώντας το shift επιλέγετε όσες φωτογραφίες θέλετε να ανεβάσετε. Καλό θα ήταν το μέγεθος των φωτογραφιών που θέλετε να ανεβάσετε να μην ξεπερνάει το μέγεθος των 2 ΜΒ διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί πολύ ώρα η διαδικασία και να κάνει timeout o server οπότε δεν θα τις ανεβάσει.
*Έπειτα εμφανίζεται ένα μήνυμα "*The files are ready for uploading.." και πατώντας 'Καταχώρηση' μόλις ανέβουν οι φωτογραφίες εμφανίζεται ένα επόμενο μήνυμα:
"Οι φωτογραφίες προστέθηκαν με επιτυχία! Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε φωτογραφίες στο album..."
Πρέπει έπειτα από αυτό να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα να γίνει refresh και να επανέλθετε στην φόρμα για να συνεχίσετε να προσθέτετε φωτογραφίες.
Δημοσιεύτηκε στις: 15/03/2011