Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Προσθήκη γλώσσας


Το Guru-host CMS χρησιμοποιεί μια βιβλιοθήκη της PHP που ονομάζεται Gettext για να προσφέρει πολύγλωσσες δυνατότητες στο CMS με βάση τα μηνύματα της εφαρμογής και όχι του περιεχομένου.
Το περιεχόμενο μπορεί να μεταφραστεί κατευθείαν μέσω του administrator μενού. Αυτό το έγγραφο περιγράφει πώς να μεταφράσετε όλα τα μηνύματα λάθους / ειδοποίησης  που υπάρχουν στο CMS σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Σχετικά με την διαδικασία της μετάφρασης

Αυτή η σελίδα δεν περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη μετάφραση ή τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας σε πολλές γλώσσες.
Είναι σχετική με την τροποποίηση ή τη δημιουργία νέων μεταφράσεων στον πυρήνα του CMS. Αυτό μεταφράζει τα μηνύματα λάθους και τα strings που δεν μπορούν να αλλάξουν από εσάς, όπως τα administration menu strings κλπ.

Αν θέλετε να προσθέσετε ή να τροποποιήσετε υπάρχουσες μεταφράσεις ακολουθήστε τις οδηγίες σε αυτή τη σελίδα.

Βήμα 1

Βεβαιωθείτε ότι πάροχος web hosting σας έχει το Gettext module εγκατεστημένο στην PHP.Οι περισσότεροι από τους πάροχους σήμερα το έχουν εγκαταστήσει. Αν δεν ξέρετε πώς να το βρείτε στείλτε τους e-mail.

Βήμα 2

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το poedit, είναι διαθέσιμο σε Windows και Linux (http://www.poedit.net/download.php)
Σχεδόν όλες οι διανομές Linux έχουν το poedit στα repositories τους. Στο Ubuntu απλά πληκτρολογίστε sudo apt-get install poedit

Βήμα 3

Ανοίξτε το poedit και εγκαταστήστε τις βασικές ρυθμίσεις (file-preferences).
Πληκτρολογήστε το πλήρες όνομά σας και το email σας και κάντε κλικ στο ΟΚ.
Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο αρχείο -ανοίξτε και πλοηγηθείτε στο includes/locale/el_GR/LC_MESSAGES και επιλέξτε το αρχείο messages.po.
Αυτό θα φορτώσει αυτόματα την μετάφραση από αγγλικά σε ελληνικά. Αν θέλετε να αρχίσετε τη μετάφραση, ας πούμε, στα γερμανικά, ανοίξτε το αρχείο messages.po απο includes/locale/de/LC_MESSAGES και ούτω καθεξής για τις υπόλοιπες γλώσσες. Αν χρειάζεστε να μεταφράσετε την εφαρμογή σε οποιαδήποτε γλώσσα που δεν είναι διαθέσιμη στο φάκελο locale παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας και θα την προσθέσουμε το συντομότερο δυνατό.


Σημαντική σημείωση

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε / προσθέσετε τη γλώσσα μέσω του administrator panel του CMS, μόλις τελειώσετε με τις μεταφράσεις μέσω του Poedit και να ανεβάσετε το messages.po αρχείο στο ίδιο directory που το έχετε κατεβάσει. Aυτό βρίσκεται μέσα στο includes/locale/lang_code/LC_MESSAGES.

Αντικαταστείστε το lang_code με τον κατάλληλο κωδικό γλώσσας. Για να δείτε τους κωδικούς των γλωσσών προσθέστε τη γλώσσα απο το administration μενού κάτω από το εικονίδιο Ρυθμίσεις Γλώσσας.

Δημοσιεύτηκε στις: 04/03/2011