Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Μετάφραση νέων strings στα tpl


Λόγω ενός περιορισμού της Gettext στον τρόπο διαχείρισης των strings στα Smarty templates (.tpl αρχεία) για να ενημερωθεί σωστά το Poedit χρειάζεται μια επιπλέον διαδικασία, εύκολη στον τρόπο αν ακολουθήσετε σωστά τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω. Η διαδιακασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θα προσθέσετε κάποιο νέο string και φυσικά χρειάζεται να το μεταφράσετε σε μια ή περισσότερες γλώσσες.

Αρχικά κατεβάστε το αρχείο από εδώ ή εναλλακτικά από εδώ. Το αρχείο είναι ίδιο ανεξαρτήτος πλατφόρμας (Windows, Linux, Mac κτλ).

Το πρόγραμμα θα τραβήξει αυτόματα όλα τα νέα strings από τα Smarty αρχεία (.tpl) και θα τα μετατρέψει αυτόματα σε μια κατάλληλη για την Gettext μορφή όπου μπορείτε κατόπιν να μεταφράσετε ως συνήθως με το Poedit.


Χρήση σε Linux/Unix like σύστημα:
./tsmarty2c.php <..> > smarty.c

Το ίδιο ισχύει και για Windows με την διαφορά ότι θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το πλήρες Path της PHP. Αν δεν έχετε εγκαταστήσει την PHP κάντε την download από εδώ: http://windows.php.net/download/
Αν για παράδειγμα εγκατασταθεί στο c:\php η παραπάνω εντολή θα πρέπει να προσαρμοστεί σε:

c:\php\bin\php.exe <..> > smarty.c

Μόλις ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία θα δημιουργηθεί ένα αρχέιο smarty.c το οποίο θα περιλαμβάνει και τις νέες σας μεταφράσεις. Ανοίξτε το Poedit και κάντε Update sources και τα νέα strings θα προστεθούν.

Εαν αυτό δεν συμβεί έχετε κάνει κάποιο λάθος από την παραπάνω διαδικασία. Επικοινωνήστε μαζί μας για την σωστή εγκατάσταση/χρήση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να έχετε ενεργή ετήσια συνδρομή υποστήριξης για την όποια βοήθεια. Σε αντίθετη περίπτωση η χρέωση ξεκινά από 30€/ώρα. (Η παραπάνω διαδικασία δεν χρειάζεται πάνω από 1 ώρα).

Δημοσιεύτηκε στις: 01/08/2011