Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Ρυθμίσεις μενού


Kατανόηση του πώς λειτουργούν τα μενού

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν τα μενού. Μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε CSS / HTML μενού  και το μετατρέψετε σε δυναμικό, χρησιμοποιώντας τα σχετικά TPL αρχεία. Είναι σχετικά εύκολο, αλλά θα συζητηθεί στο τμήμα των templates . Σε αυτή τη σελίδα θα πάρετε μια ιδέα για το πώς δουλεύουν τα μενού το οποίο έχει ζωτική σημασία να γίνει κατανοητό, όπως προαναφέρθηκε.
Υπάρχουν μερικά προβλήματα στην δημιουργία ενος μενού. Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε προηγουμένως μια γλώσσα καθώς κάθε μενού πρέπει να συνδέεται με μια γλώσσα.
Ο δεύτερος περιορισμός είναι οι κατηγορίες ή και οι υποκατηγορίες. Πρέπει να έχετε δημιουργήσει μερικές από αυτές για να σας επιτραπεί να δημιουργήσετε ένα μενού και προαιρετικά θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει μερικά άρθρα για την κάθε κατηγορία ή και υποκατηγορία.
Υπάρχει επίσης ένας επιπλέον τρόπος για να προσθέσετε μη υπάρχον περιεχόμενο με τη σύνδεση κάθε url με το μενού. Αυτό ονομάζεται στο Guru CMS "Προσθήκη συνδέσμου στο μενού σαν κατηγορία"

Δημιουργία μενού

Για να κατασκευάσετε το μενού του site σας θα πρέπει πρώτα να έχετε δημιουργήσει τις γλώσσες, τις κατηγορίες / υποκατηγορίες και τα άρθρα όπως προαναφέρθηκε.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε τη γλώσσα του μενού. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε διαφορετικά μενού με βάση τη γλώσσα.
Οι γλώσσες που θα περιλαμβάνονται είναι αυτές που έχετε ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις γλώσσας.
Με μια πρώτη ματιά μπορείτε να δείτε τα μενού που έχουν δημιουργηθεί. Τα ονόματα των μενού έχουν τεθεί αυτόματα, με βάση τη γλώσσα τους.

Για να δημιουργήσετε ένα μενού απλά πρέπει να επιλέξετε μια νέα γλώσσα από την λίστα και στη συνέχεια, να πατήστε το κουμπί "Δημιουργία μενού".
Μετά από αυτό, μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα των ενεργειών σας:

Σε αυτό το σημείο το μενού για τη γλώσσα, έχει δημιουργηθεί ήδη. Για να προσαρμόσετε το συγκεκριμένο μενού, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που αντιστοιχεί στη γλώσσα που έχετε επιλέξει. Έπειτα θα εμφανιστούν οι κατηγορίες που υπάρχουν και είναι διαθέσιμες για δημοσίευση. Το πρώτο screenshot που ακολουθεί παρουσιάζει ένα μενού που δεν έχει καθόλου κατηγορίες / περιεχόμενα, ενώ το δεύτερο προέρχεται από ένα live web site με όλη τη δομή να εμφανίζεται σωστά.

Οι κατηγορίες αυτές θα συνοδεύονται από ένα σύνδεσμο "Δημοσίευση" που βρίσκεται σε χρήση αν θέλετε να δημοσιευτούν και ένα "Μη δημοσίευση" σύνδεσμο που είναι σε χρήση, εφόσον η κατηγορία έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν και τώρα θέλετε να αναιρέσετε τη δημοσίευση. Επιπλέον, τα ονόματα των κατηγοριών είναι links για να δείτε τις διαθέσιμες υποκατηγορίες. Δείτε screenshots πιο κάτω:

Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν είναι απαραίτητο να δημοσιεύσετε όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν στο περιεχόμενό σας.
Ένας εμπειρικός κανόνας είναι να ελέγχετε το layout στην αρχική σελίδα κάθε φορά που δημοσιεύετε μια νέα κατηγορία για να βλέπετε εάν η διάταξη εξακολουθεί να εμφανίζεται σωστά.


Το επόμενο βήμα είναι η δημοσίευση των κατηγοριών και υποκατηγοριών που θέλουμε να εμφανίζονται στο μενού του site.
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε την κατηγορία κάντε κλικ στο "Δημοσίευση" σύνδεσμο.
Επιπλέον, στην περίπτωση που έχετε πολλές κατηγορίες μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουτάκι κοντά στην καρτέλα "Όνομα" και στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί "Δημοσίευση όλων". Αυτό θα δημοσιεύσει όλες τις κατηγορίες.
Σημειώστε ότι τώρα σύνδεσμος "Ενέργειες" έχει αλλάξει από την Δημοσίευση στο Μη δημοσίευση.

Επιπλέον, στην περίπτωση που κάνετε κλικ στο κουμπί «Μη δημοσίευση όλων» ή «Δημοσίευση όλων» και δεν επιλέξετε το αντίστοιχο checkbox ένα μήνυμα σφάλματος θα εμφανιστεί για την ενημέρωση σας ότι έχετε να κάνετε αυτή την επιλογή και στη συνέχεια να προβεί στις αλλαγές σας.

Εάν κάνετε κλικ στο όνομα της κατηγορίας, μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες υποκατηγορίες και να τις δημοσιεύσετε /  αναιρέσετε τη δημοσίευση τους.

Με την ίδια λογική μπορείτε να δημοσιεύσετε / αναιρέσετε τη δημοσίευση στις υποκατηγορίες.
Αφού ολοκληρώσετε τις μετατροπές σας το μενού έχει δημιουργηθεί αυτόματα και μπορείτε να το δείτε με μια επίσκεψη στην αρχική σελίδα σας.
Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του μενού σας με επεξεργασία του μενού που μόλις δημιουργήσατε κάνοντας κλικ στο όνομα του μενού στην κεντρική σελίδα του "Μενού Ρυθμίσεις".
 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα σας οποιαδήποτε στιγμή ενώ είστε ακόμα στο μενού διαχείρησης , κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο "Αρχική σελίδα"  που εμφανίζεται στην κορυφή του μενού διαχείρησης.


Διαγραφή μενού

Εάν θέλετε να διαγράψετε το μενού απλά πατήστε  "Διαγραφή" δίπλα από το όνομα του συγκεκριμένου μενού.
Παρακαλούμε σημειώστε ότι θα επηρεάσει αυτόματα τη διάταξη της αρχικής σελίδας σας.
Ένα μήνυμα επιβεβαίωσης θα δημιουργηθεί προκειμένου να εξασφαλίσει τις ενέργειές σας.

Όταν διαγράφετε ένα μενού όλο το περιεχόμενο θα παραμείνει άθικτο. Απλά διαγράφει τις καταχωρήσεις του μενού.

 

Επεξεργασία μενού

Για να επεξεργαστείτε ένα υπάρχον μενού κάντε κλικ στο όνομα του μενού.
Αυτό θα σας ανακατευθύνει σε έναν κατάλογο των δημοσιευμένων κατηγοριών, όπου μπορείτε να διαγράψετε τις υπάρχουσες κατηγορίες, έναν σύνδεσμο «Δημοσίευση περισσότερων κατηγοριών», όπου μπορείτε να δημοσιεύσετε νέες κατηγορίες και ένα "Προσθήκη συνδέσμου στο μενού σαν κατηγορία" σύνδεσμο.
Η «Προσθήκη συνδέσμου στο μενού σαν κατηγορία» είναι σε χρήση, όποτε θέλετε να προσθέσετε ένα εξωτερικό ή εσωτερικό σύνδεσμο για το μενού σας ως κατηγορία.
Ένα παράθυρο δημιουργείται όπου πρέπει να συμπληρώσετε το "Προβολή ονόματος" και "Εξωτερικός σύνδεσμος". Παρακαλούμε σημειώστε ότι σε εκείνο το σημείο μπορείτε να εισάγετε ένα άρθρο στο μενού σας ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο θέλετε, γνωρίζοντας τον σύνδεσμο του.

Πατώντας το κουμπί "Καταχώρηση" οι αλλαγές σας θα αποθηκευτούν.
Η κατηγορία αυτή αυτόματα έχει δημοσιευθεί. Η ίδια λογική λειτουργεί για τις υποκατηγορίες επίσης.
Κάνοντας κλικ στο Μετακίνηση επάνω ή Μετακίνηση κάτω μπορείτε να μεταβάλλετε τη διάταξη των κατηγοριών, προκειμένου να προσαρμόσετε την προβολή του μενού σας στο front-end.
Επιπλέον, σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε αν έχετε ή όχι αδημοσίευτες κατηγορίες, προκειμένου να αποφευχθεί να κάνετε άλλο ένα βήμα για αυτό.

Δημοσιεύτηκε στις: 15/03/2011