Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Forum συζητήσεων


Το Forum είναι μια επέκταση (module) που μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά τρέχοντας το αντίστοιχο sql αρχείο και προσθέτοντας τα επιμέρους PHP & tpl αρχεία. Αυτά θα σας σταλούν από το Guru CMS κατά την αγορά του module με αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάστασή του.
Μετά την ενεργοποίηση του μέσω του μενού διαχειριστή, μια ενότητα Forum εμφανίζεται στο κεντρικό μενού διαχείρισης (administration menu).

Η λειτουργία της συγκεκριμένης φόρμας είναι η εξής:

O χρήστης απαιτείται να έχει συνδεθεί για να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη λειτουργικότητα.

 Αν ο χρήστης έχει εισέλθει ως απλός user οι δυνατότητες που έχει είναι οι εξής: μπορεί να δημιουργήσει ένα καινούριο topic συζήτησης, να απαντήσει σε ένα ήδη υπάρχον αρκεί αυτό να μην είναι κλειδωμένο απο τον administrator, να κάνει αναζήτηση μέσα στο forum και να επεξεργαστεί τα στοιχεία του λογαριασμού του.

 Αν ο χρήστης έχει εισέλθει ως administrator οι δυνατότητες που έχει είναι οι εξης: μπορεί να δημιουργήσει ένα καινούριο topic συζήτησης, να επεξεργαστεί ή να διαγράψει οποιοδήποτε topic είτε κλειδωμένο είτε όχι, να επεξεργαστεί τα replies των χρηστών, να εισέλθει στο μενού διαχείρισης και να επεξεργαστεί τις ρυθμίσεις του forum όπως επιθυμεί,  καθώς και να κάνει αναζήτηση μέσα στο forum και να επεξεργαστεί τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Ανάλογα τις ρυθμίσεις οι χρήστες ενημερώνονται μέσω email για απαντήσεις και νέα θέματα.

Ουσιαστικά το forum module αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα συζητήσεων με περιορισμένες όμως δυνατότητες (πχ έλλειψη private messages κτλ) αλλά έμφαση στην λειτουργικότητα, την πλήρη ενσωμάτωση του με το Guru CMS και την πολύ εύκολη τροποποίηση του theme του.

Σε μελλοντικές εκδόσεις θα προστίθενται ολοένα και περισσότερες λειτουργίες.

Δημοσιεύτηκε στις: 15/03/2011