Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
CMS Modules


Τα modules είναι προεκτάσεις του βασικού συστήματος, μερικά χρειάζονται περαιτέρω πληρωμή και κάποια άλλα όχι.
Για να εγκαταστήσετε νέα modules στο σύστημα σας πρώτα επιλέξτε την καρτέλα Μodules στη σελίδα διαχείρισης.

Απο το drop down μενού θα δείτε τα διαθέσιμα modules.

Έπειτα από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από την drop down λίστα και μετά να επιλέξετε το σύνδεσμο 'Προσθήκη νέου module'.

Κατόπιν  αυτού, το module θα βρίσκεται στο σύστημα σας. Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να το ενεργοποιήσετε ή οχι.
Αυτή η λειτουργεία βρίσκεται σε εφαρμογή στην περίπτωση που θελήσετε κάποια στιγμή να απενεργοποιήσετε το module αλλά όχι να το διαγράψετε.
Όταν επιλέξετε την "ενεργοποίηση" θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την επιθυμητή λειτουργία.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πως να εγκαταστήσετε το κάθε module θα σας αποστέλετε κάθε φορά που αγοράζετε ένα καινούριο Module όπως επίσης και για τις απαραίτητες αλλαγές στη βάση δεδομένων.
Έχετε υπόψιν οτι η εγκατάσταση του CMS είναι δωρεάν μαζί με κάθε module.


Eγκατάσταση ενος module (προαιρετική, καθώς μπορεί να εκτελεστεί από το προσωπικό του Guru-host χωρίς κόστος)

Bήμα 1

Συνδεθείτε στον web hosting πίνακα ελέγχου σας (όπως Cpanel, Directadmin, Plesk, Webmin etc) και φορτώστε την phpmyadmin ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή η οποία σας δίνει πρόσβαση στην MySQL βάση σας. Συνήθως είναι κάπως έτσι:
http://mydomain.com/phpmyadminΘεωρείται ότι έχετε εγκαταστήσει το phpmyadmin. Μόλις συνδεθείτε, πηγαίνετε στην υπάρχουσα βάση δεδομένωνκάντε κλικ πάνω της και στη συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα SQL. Μέσα στην καρτέλα επικολλήστε τον κώδικα SQL ότι η Guru-host σας έδωσε μαζί με τα module αρχεία και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί go.Αποσυνδεθείτε από το phpmyadmin.

Βήμα 2

Ανεβάστε μέσω FTP ή SSH τα αρχεία του module που σας έστειλε η Guru-host στα σχετικά directories. Αυτό περιγράφεται στο Readme.txt αρχείο μέσα στο zip αρχείο το οποίο περιέχει το module. Συνήθως τα αρχεία του module χρειάζεται να ανέβουν κάτω από τα modules και τα σχετικά template αρχεία (.tpl) κάτω απο templates/themes/yourtheme/

Βήμα 3

Συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του CMS χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας και περιηγηθείτε στο σύνδεσμο/εικονίδιο Modules. Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το module από το drop down μενού που λέει "Επιλέξτε module". Κάνει ό, τι λέει, επιλέξτε το module σας, ας πούμε τα ενημερωτικά δελτία και κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου module. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση από τον επόμενο πίνακα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το module ενημερωτικά δελτία. Πηγαίνετε πίσω στην αρχική του Admin και θα δείτε ένα νέο εικονίδιο με ένα σύνδεσμο που σχετίζονται με το module που μόλις εγκαταστάθηκε. Στο παράδειγμά μας, είναι το Newsletter σύνδεση/ εικονίδιο. Απλά κάντε κλικ επάνω του και μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο module σας.

Δημοσιεύτηκε στις: 28/11/2011