Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Οδηγίες


Η εγκατάσταση του CMS δεν θα σας πάρει πάνω από μερικά λεπτά. Θα χρειαστεί να έχετε πριν ξεκινήσετε ένα όνομα μιας βάσης δεδομένων MySQL, έναν χρήστη με πρόσβαση σε αυτή, ftp στοιχεία χρήστη (username + password) καθώς φυσικά και έναν web hosting λογαριασμό σε κάποιον πάροχο.

Δωρεάν Εγκατάσταση:
H εγκατάσταση και η ρύθμιση του Guru CMS παρέχεται δωρεάν από το προσωπικό μας.
Εντούτοις, έχετε την ελευθερία να εγκαταστήσετε το CMS μόνοι σας εάν προτιμάτε.

Αφότου παραγγείλετε το Guru CMS θα σας στείλουμε μέσω email μια διεύθυνση όπου μπορείτε να κατεβάσετε τον κώδικα για την ιστοσελίδα σας (domain name). Έχετε υπόψιν ότι ο πηγαίος κώδικας κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας Ioncube και δεν θα είστε σε θέση να τον χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε αλλού εκτός από το όνομα χώρου σας (domain name) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγγελίας.

Για την εγκατάσταση των ioncube loaders κατεβάσετε τους αρχικά από εδώ: http://www.ioncube.com/loaders.php και να ακολουθήστε τις οδηγίες (χρειάζεται απλά 5 λεπτά). Κατόπιν θα είστε σε θέση να τρέξετε σωστά το Guru CMS. Στην ενότητα των downloads υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις για development οι οποίες δεν χρειάζονται απολύτως καμία ρύθμιση. Δείτε την σχετική ενότητα.

Εγκατάσταση του Guru CMS

Βήμα 1
Ανοίξτε το αρχείο που σας έχουμε στείλει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγγελίας. Το αρχείο καλείται domain.zip όπου domain είναι το domain που θα χρησιμοποιηθεί από το CMS.

Βήμα 2
Ανεβάστε το φάκελο στο server μέσω ftp ή ssh.

Βήμα 3
Δώστε τα κατάλληλα δικαιώματα στους φακέλους templates_c, cache, templates/themes/yourtheme, userFiles και gallery/images. Σε server με SuPHP δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τρέξτε: chmod 707 (ή 777 αν δεν δουλεύει) templates_c cache templates/themes/yourtheme userFiles gallery/images

Βήμα 4
Συνδεθείτε στο web hosting control panel σας και δημιουργήστε μια βάση και ορίστε ένα χρήστη με δικαιώματα χρήσης αυτής. Σιγουρευτείτε ότι η κωδικοποίηση είναι utf8_general_ci

Βήμα 5
Εισάγετε το σχετικό SQL αρχείο στη βάση σας. Αυτό το αρχείο θα σας έχει είδη σταλεί από εμάς.

Βήμα 6
Επεξεργαστείτε το includes/settings.php και ρυθμίστε τις μεταβλητές για να ταιριάζουν με τις ρυθμίσεις του ιστοχώρου σας.

Βήμα 7 --> Προαιρετικό
Μπορείτε να επεξεργαστείτε το .htaccess για να αλλάξετε κάποιες ρυθμίσεις εφόσον το επιθυμείτε.

Προτεινόμενα βήματα μετά την εγκατάσταση

 

Αφότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση σας συστήνουμε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:
1. Συνδεθείτε ως διαχειριστής με demo1 και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω του administration menu (μενού διαχειριστή) ή απευθείας από το προφίλ σας.
2. Θέστε τον ιστοχώρο σας σε offline κατάσταση έως ότου προσθέσετε όλο το περιεχόμενο κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να δουν τι κάνετε καθώς εσείς διαμορφώνετε το περιεχόμενο της σελίδας σας.
3. Ρυθμίστε το θέμα (template) προεπιλογής ή δημιουργήστε ένα νέο. Λεπτομέρειες γι' αυτό είναι διαθέσιμες στα επόμενα κεφάλαια αυτού του εγχειριδίου.
4. Ο φάκελλος templates_c πρέπει να είναι writeable από τη Smarty και επομένως χρειάζεται δικαιώματα 777 (writeable από όλες) ή 755 εάν τρέχει SuPHP. Όταν ο συγκεκριμένος φάκελος χρειάζεται 777 είναι ασφαλέστερο να τοποθετηθεί έξω από το προσβάσιμο μέρος της σελίδας σας πχ έξω από το public_html. Το Guru CMS σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό. Εάν μετακινήσετε το φάκελλο, κατόπιν πρέπει να ενημερώσετε το Guru CMS με το νέο path, προσαρμόζοντας τις αντίστοιχες γραμμές κώδικα στα αρχεία ρυθμίσεων σας που είναι τα includes/settings.php. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ψάχνετε και αλλάζετε την μεταβλητή $smarty->compile_dir

Δημοσιεύτηκε στις: 01/03/2011