Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Γενικές ρυθμίσεις άρθρων


Σε αυτή την ενότητα περιγράφεται ο τρόπος που μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να τροποποιήσετε άρθρα.

Το πρώτο βήμα, όπως είδαμε στα προηγούμενα κεφάλαια είναι να επιλέξετε τη γλώσσα.

Με μια πρώτη ματιά θα μπορείτε να δείτε τον αριθμό των άρθρων που βρίσκονται σε κατάσταση "αναμονής" για κάθε γλώσσα που έχετε ενεργοποιήσει. Τα άρθρα αυτά έχουν προστεθεί από χρήστες, στην ομάδα "Authors" και χρειάζονται έγκριση έτσι ώστε να θεωρηθούν δημοσιευμένα.
Οι διαθέσιμες κατηγορίες για αυτή τη γλώσσα θα εμφανίζονται συνοδευόμενες από τις επιλογές "Προσθήκη άρθρου", "Προβολή άρθρου", "Προβολή μη δημοσιευμένων άρθρων", "Προβολή δημοσιευμένων άρθρων" και "Προβολή sticky άρθρων".
Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται κατηγορίες πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε κατηγορίες και / ή υποκατηγορίες και στη συνέχεια να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για την προσθήκη σχετικού περιεχομένου.
Υπάρχει επίσης μια φόρμα αναζήτησης για γρήγορη αναζήτηση των άρθρων βάση τίτλου.
Εν συνεχεία θα περιγράψουμε τις διαθέσιμες δυνατότητες για τα άρθρα.

Προσθήκη άρθρου

Χρησιμοποιούμε αυτή την δυνατότητα όταν θέλουμε να προσθέσουμε ένα καινούργιο άρθρο.
Στην περίπτωσή μας έχουμε την κατηγορία "testing", έτσι κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο "Προσθήκη άρθρου" ένα νέο άρθρο θα δημιουργηθεί σε αυτή την κατηγορία.
Η παρακάτω φόρμα θα εμφανιστεί:

 

Αρχικά το όνομα της κατηγορίας έχει επιλεγεί με βάση την αρχική επιλογή σας.
Μετά από αυτό, οι αλλαγές σας αρχίζουν από την επιλογή της υποκατηγορίας και εισάγετε έναν τίτλο και ένα εισαγωγικό κείμενο. Ο τίτλος θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης όταν οι χρήστες πρόκειται να διαβάσουν το άρθρο.
Το εισαγωγικό κείμενο είναι συνήθως μια περιγραφή του άρθρου που εμφανίζεται στις κύριες σελίδες σας συνοδευόμενο από ένα "Διαβάστε περισσότερα" σύνδεσμο όπου ολόκληρο το άρθρο θα εμφανίζεται.
Μπορείτε να αποκρύψετε τον τίτλο κατά την προβολή του άρθρου, επιλέγοντας το αντίστοιχο τετραγωνίδιο.
Μπορείτε να κρύψετε το εισαγωγικό κείμενο κατά την προβολή του άρθρου, επιλέγοντας το κατάλληλο τετραγωνίδιο.

Στη συνέχεια το main body θα πρέπει να συμπληρωθεί με το επιθυμητό κείμενο.
Για απόκρυψη του main body κατά την προβολή του πλήρους άρθρου θα πρέπει να επιλέξετε το αντίστοιχο τετραγωνίδιο.
Οι Meta Λέξεις-κλειδιά, Meta περιγραφή είναι προαιρετικά πεδία. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν σε χρήση για τις τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Ένας σύντομος οδηγός είναι να βάλετε εδώ λέξεις-κλειδιά και μια σύντομη περιγραφή από το ίδιο το άρθρο.
Τα Credits είναι το κόστος που θέλετε να ισχύει για το συγκεκριμένο άρθρο. Αυτό το πεδίο είναι επίσης προαιρετικό και λειτουργεί μόνο εάν έχετε συνδέσει το περιεχόμενο σας με το Συστήμα Credit (περαιτέρω περιγραφή θα γίνει σε μετέπειτα στάδιο). Υπάρχει ένα ξεχωριστό εγχειρίδιο αποκλειστικά για το σύστημα credit.
Επιλέγοντας ένα άλμπουμ από τη Σχετική Gallery τότε αυτό συνδέεται με το άρθρο στο οποίο βρίσκεστε. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε εμφάνιση των φωτογραφιών μας στο άρθρο.
Η Εμφάνιση στην πρώτη σελίδα είναι επιλεγμένη, όταν θέλετε να εμφανίσετε το συγκεκριμένο άρθρο στην αρχική σελίδα σας.
Η λειτουργία Δημοσιεύθηκε είναι επιλεγμένη, όταν θέλετε να δημοσιεύσετε το συγκεκριμένο άρθρο.
Η Sticky επιλογή κάνει το άρθρο να εμφανίζεται πρώτο στην αντίστοιχη κατηγορία/υποκατηγορία στην οποία βρίσκεται και να μην επηρεάζεται η θέση του στη σελίδα μας από την ημερομηνία δημοσίευσης.
Με την Εμφάνιση author έχετε προβολή στο άρθρο των στοιχείων του author, τα οποία μπορεί να είναι το username του ή το πλήρες όνομά του.
Πατώντας το κουμπί "Προσθήκη άρθρου" το νέο άρθρο σας θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων.
Με την επιλογή «Ναι» στην αλλαγή ημερομηνίας δημοσίευσης στο αντίστοιχο κουτί, θα σας ζητηθεί να αντικαταστήσετε την ημερομηνία δημοσίευσης του άρθρου. Αν δεν κάνετε κάποια επιλογή/αλλαγή τότε το άρθρο έχει ως ημερομηνία δημοσίευσης την ημερομηνία καταχώρησης στο σύστημα.

Αναζήτηση άρθρων

Με την προσθήκη αυτής της φόρμας αναζήτησης σας δίνετε η δυνατότητα να ψάξετε έναν οποιοδήποτε άρθρο βάση τον τίτλο του.
Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια λίστα με τους τίτλους των άρθρων που περιέχουν τη συγκεκριμένη λέξη αναζήτησης, διαφορετικά ένα μήνυμα θα σας ειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα για την αναζήτησή σας.

Προβολή άρθρων

Για να δείτε τα άρθρα που έχουν προστεθεί στην κατηγορία κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προβολή άρθρων" από την κεντρική σελίδα.

Οι τίτλοι των άρθρων που εμφανίζονται εδώ συνοδεύονται από τις επιλογές "Επεξεργασία / Διαγραφή", και πράττεται αναλόγως βάση των αναγκών σας. Επιπλέον, ο σύνδεσμος του άρθρου δημιουργείται δυναμικά. Αυτός ο σύνδεσμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το άρθρο κάπου στατικά, όπως στο κύριο μενού σας, ή στην αρχική σελίδα σας. Τα άρθρα ταξινομούνται με σελιδοποίηση στην περίπτωση που έχετε πολλά άρθρα στις κατηγορίες. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε μετέπειτα στάδιο.

Προβολή δημοσιευμένων/ δημοσιευμένων άρθρων

Με αυτήν την επιλογή σας παρέχεται η δυνατότητα να μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε ποια από τα άρθρα έχουν δημοσιευτεί και ποια όχι με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτά και η επεξεργασία τους.

Προβολή sticky άρθρων

Αντίστοιχα και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δείτε εύκολα και γρήγορα ποια άρθρα έχουν επιλεγεί ως sticky ώστε να μπορείτε να τα επεξεργαστείτε εύκολα και γρήγορα.

Δημοσιεύτηκε στις: 15/03/2011