Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Προώθηση στις μηχανές αναζήτησης


Πλεονεκτήματα που προσφέρει η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης

Αύξηση του αριθμού των επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας

Μια αποτελεσματική προώθηση της ιστοσελίδας σας (SEO) θα βελτιώσει τη θέση της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, άρα περισσότεροι άνθρωποι θα την βρίσκουν ευκολότερα και θα την επισκέπτονται

Στοχευμένη προσέλκυση πιθανών πελατών

Αν η προώθηση της ιστοσελίδας σας έχει γίνει σωστά, τότε όσοι ψάχνουν στο ίντερνετ για κάποιο από τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας, θα σας βρουν εύκολα και οι πιθανότητες να γίνουν πελάτες σας είναι σημαντική. Για να πετύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα στη μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες, θα πρέπει να γίνει προσεκτική στόχευση, δηλαδή να απευθύνεστε σε όσους ψάχνουν αυτό ακριβώς που πουλάτε η προσφέρετε και να αποφύγετε τις γενικότητες.

Για παράδειγμα, αν πουλάτε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τότε κύριο μέλημα σας είναι να προσελκύσετε όσους ψάχνουν για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κάτι που θα πετύχετε πολύ ευκολότερα από το να στοχεύετε σε ένα γενικό όρο, όπως φωτογραφίες. Όλοι έχουμε ψάξει για φωτογραφίες σε κάποια μηχανή αναζήτησης γιατί θέλαμε να δούμε όμορφες φωτογραφίες, αλλά πόσοι από μας θέλαμε να αγοράσουμε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή;

Μεσοπρόθεσμη απόσβεση κόστους προώθησης

Η προώθηση ιστοσελίδων (SEO) μπορεί να είναι ένα επιπλέον έξοδο για την επιχείρηση σας, αλλά όταν πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, τότε γρήγορα θα γίνει απόσβεση χάρη στη μείωση των εξόδων διαφήμισης, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαφημίσεις στο Google με κόστος 3-5 € για κάθε επισκέπτη (κλικ). Αν υποθέσουμε ότι από μια διαφήμιση στο Ίντερνετ θέλετε να εξασφαλίσετε 1000 επισκέπτες προς την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας, αυτό θα σας στοιχίσει 3000 – 5000€. Φανταστείτε πόσα θα είναι τα έξοδα διαφήμισης αν χρειάζεστε 10.000 νέους επισκέπτες. Αν όμως οι επισκέπτες αυτοί βρουν το site σας γιατί έχει γίνει σωστή προώθηση στις μηχανές αναζήτησης, τότε το κόστος θα είναι μηδενικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των νέων επισκεπτών.

Προσέλκυση νέων πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο

Τα αποτελέσματα της προώθησης ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης έχουν μεγάλη διάρκεια, εφόσον γίνεται μια μικρή συντήρηση. Η καλή θέση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης θα προσελκύει νέους επισκέπτες κάθε ώρα και μέρα του χρόνου. Φανταστείτε το σαν μια διαφημιστική εταιρεία που δουλεύει για την ιστοσελίδα σας ακούραστα, χωρίς ωράρια, χωρίς διακοπές, χωρίς πανάκριβες αμοιβές.

 


Κόστος SEO

Η βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων στις Μηχανές Αναζήτησης (SEO) είναι η πιο αμφιλεγόμενη από τις υπηρεσίες πληροφορικής, για τους εξής λόγους:

Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει συγκεκριμένη θέση στις μηχανές αναζήτησης
Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το χρόνο που θα χρειαστεί για να εξασφαλιστεί η επιθυμητή θέση στις μηχανές αναζήτησης
Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι μια ιστοσελίδα που μετά από τη βελτίωση της βρέθηκε σε μια καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης, θα παραμείνει εκεί για πάντα.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα πώς θα υπολογιστεί το κόστος για την βελτιστοποίηση και προώθηση μιας ιστοσελίδας, δεδομένου ότι σε μια περίπτωση μπορεί να χρειαστεί δουλειά λίγων μηνών, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να χρειαστεί ένα ή περισσότερα χρόνια. Επομένως ο μόνος αντικειμενικός παράγοντας για τον υπολογισμό του κόστους των υπηρεσιών μας είναι ο χρόνος που θα αφιερώσουμε στη βελτιστοποίηση και προώθηση της ιστοσελίδας σας, κάτι που αλλάζει κατά περίπτωση.

Στην εταιρία μας η βασική μας φιλοσοφία είναι:

Ρεαλιστικοί στόχοι που επιτυγχάνονται με αποτελεσματικές υπηρεσίες χωρίς περιττά έξοδα
δεν προσπαθούμε να σας πουλήσουμε κάποιο πακέτο αμφίβολης αποτελεσματικότητας ή να σας δεσμεύσουμε με μακροχρόνια συμβόλαια
Εργαζόμαστε σε στάδια διάρκειας 6 μηνών και σας παρέχουμε πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων της δουλειάς μας με μηνιαίες αναφορές. Αν στο τέλος του κάθε σταδίου μείνετε ικανοποιημένοι από τη δουλειά μας, προχωράμε στο επόμενο εξαμηνιαίο στάδιο προκειμένου να εξασφαλίσουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για σας και την επιχείρηση σας.

Κόστος 6μηνιαίας βελτιστοποίησης και προώθησης ιστοσελίδας

Το ελάχιστο κόστος για κάθε εξαμηνιαίο στάδιο βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας είναι 600€ (+ ΦΠΑ 23%). Το τελικό κόστος και η διάρκεια της βελτιστοποίησης εξαρτάται από τους επιθυμητούς στόχους και τις αλλαγές που θα χρειαστούν στην ιστοσελίδα σας.
Προϋποθέσεις συνεργασίας

Στην έναρξη κάθε 6μηνιαίου σταδίου προκαταβάλλεται το 100% του κόστους του σταδίου αυτού.
Μας δίνετε πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Συζητάμε μαζί σας κάθε αλλαγή πριν την εφαρμόσουμε και παίρνουμε την έγκριση σας για αυτή. Ταυτόχρονα κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας (backup) της ιστοσελίδας σας πριν οποιαδήποτε αλλαγή, ώστε να μπορεί να επανέρθει στην προηγούμενη κατάσταση, αν το ζητήσετε για οποιοδήποτε λόγο.
Εφόσον συνεχίζεται η συνεργασία μας για την βελτιστοποίηση και προώθηση της ιστοσελίδας σας, όποια αλλαγή χρειαστεί θα γίνει μόνο από εμάς. Ο λόγος που το ζητάμε αυτό είναι γιατί αλλαγές από άλλα άτομα μπορεί να ακυρώσουν τη δουλειά μας και να προξενήσουν προβλήματα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να προσθέσετε νέο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, θα μας δώσετε τα κείμενα, θα τα βελτιώσουμε και θα τα προσθέσουμε εμείς για σας.
Δεν δεσμευόμαστε για συγκεκριμένη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Επιλέγουμε στόχους σε συνεννόηση μαζί σας και εργαζόμαστε για να τους επιτύχουμε, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε την 1η θέση στο Google, γιατί απλούστατα το Google δεν είναι δικό μας. Ωστόσο δεν σας χρεώνουμε έξτρα αν η ιστοσελίδα σας κατακτήσει κορυφαίες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.
Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας και η προώθηση της στις μηχανές αναζήτησης γίνεται για μια (1) κύρια λέξη ή φράση, που θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε στο πρώτο στάδιο της συνεργασίας μας. Μπορείτε να επιλέξετε επιπλέον λέξεις ή φράσεις, αλλά αυτές θεωρούνται δευτερεύουσες και δεν έχουν την ίδια προτεραιότητα στους στόχους μας.

Εγγυήσεις

Δεσμευόμαστε ότι η θέση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης θα βελτιωθεί από την εργασία μας, διαφορετικά θα συνεχίσουμε χωρίς χρέωση μέχρι να συμβεί αυτό.

Πρώτη σελίδα

Δημοσιεύτηκε στις: 31/05/2011