Τελευταία άρθρα
Τελευταία άρθρα της κατηγορίας
Προώθηση στις μηχανές αναζήτησης


Το SEO, δηλαδή η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης είναι κάθε αλλαγή σε μια ιστοσελίδα ανεξαρτήτου πλατφόρμας με σκοπό να εμφανίζεται αυτή στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης τις επιλογής σας ή γενικότερα σε όσες περισσότερες είναι εφικτό. Η ιστοσελίδα σας καθημερινά ανταγωνίζεται χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης  όπως την Google, Yahoo, MSN κλπ. Οι μηχανές αναζήτησης είναι πολύτιμη πηγή νέων επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας και δεν μπορείτε να τις αγνοήσετε εύκολα μιας και αργά ή γρήγορα θα δείτε το εντυπωσιακό όφελος.

Λεπτομέρειες για το SEO

Η προώθηση ιστοσελίδων, που θα την ακούσετε επίσης σαν SEO (search engines optimisation) ή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, έχει πολλά πλεονεκτήματα και αποσκοπεί στο να σας βρίσκει κάποιος στις μηχανές αναζήτησης όταν ψάχνει κάτι σχετικό με την επιχείρηση σας.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται μέσα το πολύ στα 20 πρώτα αποτελέσματα στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, αν η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης δεν εμφανίζεται στα πρώτα 5 αποτελέσματα, τότε χάνει το 50% των υποψήφιων πελατών της, ενώ η απώλεια φτάνει το 90% αν δεν φαίνεται στα πρώτα 10 αποτελέσματα.

Η προώθηση ιστοσελίδων στις Μηχανές Αναζήτησης δεν είναι κάτι απλό και σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, ειδικά αν οι επισκέπτες ψάχνουν για κάτι πολύ γενικό, όπως για παράδειγμα "Ελλάδα" ή "Αθήνα".

Ωστόσο, αν οι απαιτήσεις σας είναι πιο λογικές, τότε εφαρμόζοντας τις αρχές του SEO στην ιστοσελίδα σας, έχετε αρκετές πιθανότητες να τη δείτε να ανεβαίνει στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Ξεχάστε τα πολυδιαφημισμένα metatags με δεκάδες keywords στριμωγμένα σε λίγες γραμμές κώδικα. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και δεν καλύπτουν καμιά σημερινή ανάγκη. Σήμερα για να κερδίσετε την πολυπόθητη πρώτη θέση στις μηχανές αναζήτησης, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να πληρεί πολλές προϋποθέσεις στον κώδικα, στο σχεδιασμό και στα κείμενα. Επίσης, σημαντικό είναι να εξασφαλίσετε σχετικά και ποιοτικά links (συνδέσμους) από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική σας.

Το SEO είναι τεχνική, αλλά πάνω από όλα είναι διαρκής ενημέρωση για κάθε αλλαγή στις Μηχανές Αναζήτησης, δημιουργικότητα και σκέψη απαλλαγμένη από στεγανά. Είναι κατανόηση των αναγκών του πελάτη, της αγοράς που απευθύνεται, της συμπεριφοράς του επισκέπτη και υποψήφιου πελάτη.

Η εταιρία μας μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε μια καλύτερη θέση στις Μηχανές Αναζήτησης μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες SEO προώθηση ιστοσελίδων. Δεν υποσχόμαστε θαύματα αλλά θα σας φροντίσουμε με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

 

Ανάλυση της ιστοσελίδας σας για τη προώθηση της στις μηχανές αναζήτησης

  • Ξεκινάμε εντοπίζοντας τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το αντικείμενο της επιχείρησης σας, ή της ιστοσελίδας σας γενικότερα.
  • Σας προσφέρουμε μια λεπτομερή αναφορά της θέσης της ιστοσελίδας σας στις Μηχανές Αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN) για τις λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν (Search Engines Ranking Report).
  • Σας προσφέρουμε λεπτομερή αναφορά για άλλα sites που έχουν λινκ προς το δικό σας (Link Popularity Report).
  • Αναφορά ανταγωνισμού για τις λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν (Competition Report).
  • Εκτίμηση της σχεδίασης του site σας και εύρεση προβλημάτων, που ίσως παρουσιάζονται στις σελίδες του (Design Report).
  • Σύνταξη πρότασης με τις απαραίτητες διορθώσεις στην ιστοσελίδα σας για την προώθηση της στις Μηχανές Αναζήτησης.
Συνέχεια άρθρου

Δημοσιεύτηκε στις: 31/05/2011